Σελίδες

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Συχνές Ερωτήσεις για την Περιποίηση Σώματος



Γιατί οι γυναίκες υποφέρουν από την κυτταρίτιδα περισσότερο από τους άντρες;

Είναι o τρόπος που η ενέργεια αποθηκεύεται στα λιποκύτταρα των γυναικείων οργανισμών. Οι γυναίκες έχουν τα λιποκύτταρα στους γοφούς, τους μηρούς, την κοιλιά και τα σημεία που συνδέονται με την εγκυμοσύνη και το θηλασμό. Γι' αυτό υπάρχουν γυναίκες που υποφέρουν από κυτταρίτιδα, ακόμη κι αν υιοθετούν έναν υγιή τρόπο ζωής. Επίσης πρόσφατα έχει ανακαλυφθεί ότι υπάρχει και μια άλλη αιτία για την δημιουργία κυτταρίτιδας στις γυναίκες: η ανατομική κυτταρίτιδα. Οι ειδικές ίνες, αποκαλούμενες "Adipocytes" βρίσκονται κάθετα στις γυναίκες. Αυτές οι κάθετες ίνες είναι πιο εύθραυστες από τις αντίστοιχες διαγώνιες που βρίσκονται στους άντρες. Όταν τα "Adipocytes" αυξάνονται, προκαλούν αυτές τις κάθετες συνδέσεις που αυξάνονται και διαμορφώνουν μικρά λιπαρά σφαιρίδια.

Τί παράγοντες αυξάνουν την πιθανότητα δημιουργίας κυτταρίτιδας?

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να δημιουργήσουν κυτταρίτιδα όπως: κληρονομικότητα, ορμονικές αλλαγές, παχυσαρκία, έλλειψη άσκησης και κακή διατροφή. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή και να κάνετε άσκηση εάν θέλετε πραγματικά να μειώσετε την κυτταρίτιδα σας. Επιλέξτε ένα άθλημα αντοχής (όπως την κολύμβηση ή το τρέξιμο), παρά ένα άθλημα έντονης άσκησης όπως το squash ή το γρήγορο τρέξιμο, για να επιτεθεί στα περιττά λίπη στο σώμα.

Το μασάζ παίζει ρόλο στην μείωση της κυτταρίτιδας?

Το μασάζ παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Καθημερινό μασάζ στην πάσχουσα περιοχή μπορεί να βοηθήσει στην μείωση και λείανση της όψης φλοιού πορτοκαλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου